سمپاش زنبه ای چیست؟
سمپاش زنبه ای همان طور که در عکس مشاهده میکنید،از یک موتور و یک پمپ و یک شاسی تشکیل شده است.در سمپاش زنبه ای مخزن وجود ندارد و همین امر نیز باعث شده که سمپاش سبک و قابل حمل باشد و فضای کمتری را نیز اشغال کند. از سم پاش زنبه ای هوندا شما میتوانید پشت وانت بارها یا تراکتور یا بطور ثابت نیز استفاده کنید.این نوع از سمپاش ها توسط شرکت های مختلفی تولید میشود.
اما نکته ای که خرید سمپاش های زنبه ای باید به آن دقت کنیم قدرت موتور و شرکت سازنده آن است.سمپاش زنبه ای با سه موتور 5.5 و 6.5 و 7.5 اسب بخار تولید میشود. که از برند های معروف و سر شناش در این زمینه برند هوندا است که به دلیل کیفیت و طول عمر بالایی که دارد طرفدار های زیادی را به خود اختصاص داده است.
سمپاش زنبه ای هونداHONDA
سمپاش زنبه ای هوندا ساخت کشور تایوان است. این سمپاش با قدرت موتور 7.5 اسب بخار جزء سمپاش های با کیفیت و با قدرت بالای موجود در بازار است. از دلایلی که باعث محبوبیت این برند در بین عموم شده کیفیت بالا و آپشن های پیشرفته که بر روی موتور هوندا قرار دارند، باعث محبوبیت این برند شده است.
یکی از آپشن هایی که شرکت هوندا بر روی موتور های سمپاش زنبه ای گذاشته است، سنسور روغن است.سنسور روغن باعث میشود تا موتور در صورت کم یا زیاد بودن روغن روشن نشود تا موتور آسیب نبیند. این آپشن کلی از خطرات احتمالی که باعث خرابی موتور میشود جلوگیری میکند.
مشخصات فنی سمپاش زنبه ای
در زمین های کشاورزی و باغ هایی که احتیاج به حجم سمپاشی بالایی دارند و امکان استفاده از سمپاش تراکتوری و پشت تراکتوری و همچنین سمپاش توربینی در آن ها نیست، بهترین گزینه برای سمپاشی استفاده از سمپاش زنبه ای است که پرتابل (قابل حمل) می باشد.
به این صورت که مخزن ثابتی را در زمین جایگذاری می کنیم و سمپاش زنبه ای را به آن وصل کرده و با استفاده از شیلنگ بلند آن، اقدام به سمپاشی درختان و گیاهان می کنیم. همچنین در مواقعی که کشاورزان و باغداران ترجیح می دهند سمپاش همراه آن ها باشد، می توانند هنگام نیاز به سمپاشی، سمپاش زنبه ای را در خودروی خود حمل کرده و به باغ منتقل کنند، پس از سمپاشی نیز، آن را همراه خود برگردانند.
همانطور که گفته شد، سمپاش زنبه ای، سمپاشی پرتابل بوده که موتور، پمپ و تجهیزات آن بر روی یک شاسی سوار شده و فاقد مخزن همراه است. این سمپاش به مخزن موجود در باغ یا زمین زراعی وصل می شود و سم یا هر محلول دیگر را از آن مکش کرده تا از طریق شلنگ خروجی، لانس و نازل بر روی گیاهان اسپری شود. برای استفاده از سم پاش زنبه ای محدودیتی در قبال استفاده از اندازه ی مخزن نداریم. در باغ هایی که امکان تردد وانت بین ردیف کاشت درختان وجود دارد، می توان سمپاش زنبه ای را به همراه مخزن پشت وانت سوار کرده، در سطح باغ به حرکت درآورد و درختان را سم پاشی کرد. به این صورت که، مخزن را پشت وانت می گذارند و سمپاش را روی تاج وانت قرار می دهند.
متعلقات و تجهیزات سمپاش زنبه ای
سمپاش زنبه ای دارای متعلقات و تجهیزاتی می باشد که در ادامه به طور جداگانه و مختصر به آن ها می پردازیم:
1-موتور سمپاش
2-پمپ سمپاش
3-شیلنگ سمپاش
4-لانس و نازل سمپاش
5-شاسی سمپاش
پمپ سمپاش زنبه ای
در سمپاش های زنبه ای معمولا یک پمپ پیستونی با دبی 30، 45، 80 و 120 لیتر در دقیقه و فشار 30 تا 50 بار وجود دارد که نیروی آن را یک موتور بنزینی تک سیلندر چهار زمانه یا یک الکتروموتور تک فاز تامین می کند. البته استفاده از پمپ پیستونی با دبی 45 لیتر در دقیقه در سمپاش زنبه ای متداول تر است. همچنین به طور معمول فشار پمپ استفاده شده در سمپاش زنبه ای 30 بار می باشد.
شایان ذکر است که بنا به درخواست مشتری امکان کوبله کردن پمپ پیستونی با دبی 120 لیتر در دقیقه و موتور 13 اسب بخار نیز وجود دارد. پمپ های پیستونی استفاده شده در سمپاش زنبه ای قدرت لازم برای پاشش سم به ارتفاع مفید 7 متر را فراهم می کنند. پمپ سمپاش زنبه ای دارای دو عدد خروجی برای سم پاشی می باشد، یعنی هم زمان می توان با دو شیلنگ اقدام به سمپاشی کرد.
اما باید به این نکته توجه کرد که در صورت استفاده از دو شیلنگ هم زمان، فشار و دبی سم پاشی کاهش می یابد و درنتیجه سم پاشی با قدرت پاشش کم تری صورت می گیرد. دو برند معروف و پر طرفدار لوشانگ و تایوانی ارائه دهنده انواع پمپ های سمپاش در ایران می باشد.
شیلنگ سمپاش زنبه ای
شیلنگ سمپاش زنبه ای، یک شیلنگ فشار قوی به طول 50 متر و دارای 3 و 5 لایه است که به منظور انتقال سم از پمپ به لانس تولید می شود. به طور معمول در سمپاش زنبه ای از شیلنگ 5 لایه و سایز 8.5 میلیمتر استفاده می شود. همچنین در سمپاش زنبه ای دو شیلنگ دیگر نیز وجود دارد که به آن ها شلنگ مکش (ورودی) و رانش (خروجی) می گویند.
یک سر شلنگ مکش دارای صافی بوده و به درون مخزن قرار داده می شود، سر دیگر آن را به ورودی پمپ به منظور مکش وصل می شود. شیلنگ رانش نیز از جنس شلنگ مکش با طول 2.5 متر و سایز ½ اینچ است. این شیلنگ به خروجی پمپ وصل شده و وظیفه آن انتقال محلول مازاد مکش شده توسط پمپ به داخل مخزن و همچنین، هم زدن محلول در مخزن به منظور جلوگیری از ته نشینی آن می باشد.
شاسی سمپاش زنبه ای
شاسی سمپاش زنبه ای از جنس فلز مقاوم و مستحکم است که تحمل وزن موتور، پمپ و تجهیزات سمپاش را دارد و رنگ آن نیز کوره ای می باشد. وزن حدودی شاسی سمپاش زنبه ای به همراه متعلقات کوبل شده بر روی آن بین 15 تا 20 کیلوگرم بوده که برای جا به جایی آن به دو نفر احتیاج است.
نحوه استفاده سمپاش زنبه ای
نحوه کار و راه اندازی سمپاش زنبه ای به شرح زیر می باشد:
1-سمپاش را در جای خشک و مسطح قرار داده و از محکم بودن آن در محل استقرار اطمینان حاصل کنید.
2-شیلنگ مکش 1 اینچ را که مجهز به صافی است از یک سمت به ورودی پمپ بسته و از سمت صافی در مخزن قرار دهید.
3-شیلنگ رانش ½ اینچ را به قسمت بالا و کناری پمپ بسته و از سمت دیگر در مخزن قرار دهید و شیلنگ 8.5 میلیمتر سمپاش را از یک سمت به یکی از دو خروجی پمپ و از طرف دیگر به لانس ببندید.
4-شیر شیلنگ رفت و برگشت (مکش و رانش) را باز کنید.
5-دکمه پاور موتور را در حالت روشن قرار بدهید.
6-شیر دریچه گاز را تا میانه باز کنید.
7-ساسات را بکشید.
8-با کشیدن طناب هندل موتور را روشن کرده و پس از 10 ثانیه ساسات را به جای خودش برگردانید.
9-شیر شیلنگ سمپاش را باز کرده و با تنظیم نحوه پاشش توسط لانس اقدام به سمپاشی کنید.
10-می توانید فشار خروجی پمپ را توسط شیر تنظیم فشار که روی پمپ قرار گرفته است، با توجه به عقربه فشار کنترل کنید.
نکات ایمنی هنگام کار با سمپاش زنبه ای
*حتما از عینک مخصوص که تمام چشم را پوشش می دهد استفاده کنید.
*هنگام سمپاشی حتما از ماسک مناسب و فیلتر دار استفاده کنید. تا از ورود هر گونه مواد سمی به دهان، حلق و سینه جلوگیری نمایید.
*حتما از دستکش پلاستیکی که نفوذ پذیری ندارد استفاده کنید.
*از لباس مخصوص و مقاوم در برابر نفوذ مایعات و کلاه لبه دار استفاده کنید.
*در هنگام ورزش باد عملیات سم پاشی را انجام ندهید، زیرا ممکن است باعث آسیب به دیگران گردد و همچنین محلول سم بر روی گیاهان و محصولات ننشیند.
نکات فنی مهم هنگام کار با سمپاش زنبه ای
برای افزایش طول عمر دستگاه، افزایش راندمان و جلوگیری از آسیب آن باید به نکات زیر توجه فرمایید:
*همواره دقت کنید تا شیر رفت و برگشت باز باشد تا پمپ خشک کار نکند.
*پیوسته حجم مخزن را چک کنید تا از خشک کار نکردن پمپ مطمئن شوید. خشک کار کردن پمپ باعث آسیب جدی به دستگاه می گردد.
*توصیه می شود شیر تنظیم فشار را روی فشار پایین تنظیم کرده تا به پمپ فشار زیادی وارد نشود.
*پیش از هر بار کار کردن با سمپاش، روغن موتور را چک کنید تا موتور کم روغن کار نکند. کار کردن بدون روغن حتی برای چند دقیقه هم می تواند آسیب های زیادی را به دستگاه وارد نماید.
*پس از اتمام هر بار سمپاشی، شیلنگ ها و لانس سمپاش را بشویید.
*توصیه می شود پس از اتمام سمپاشی، شیلنگ مکش و رانش را داخل مخزن آب تمیز قرار داده و بگذارید دستگاه مدت کوتاهی آب را پاشش کند.
*شیلنگ ورودی و خروجی را در داخل مخزن سم قرار ندهید.
*سمپاش را در مکانی صاف و درست قرار دهید تا چپه نشود.
نکات نگهداری سمپاش زنبه ای
*نور خورشید یکی از عواملی است که باعث آسیب به سم پاش می شود. زیرا نور خورشید باعث دو رنگ شدن، پوسیدگی و خرابی شیلنگ می گردد.
*دستگاه را در مکانی که عاری از هر گونه حشرات و حیوانات جونده مانند موش و … می باشد قرار دهید زیرا ممکن است تجهیزات الکتریکی و پلاستیکی توسط حیوانات آسیب ببیند، و غیر قابل تعمیر گردد.
*بعد از اتمام سمپاشی محلول را تخلیه نماید. از محلول سم تازه استفاده کنید یا از محلول قبلی تا حداکثر یک هفته استفاده نمایید.
*اگر دچار کاهش فشار و دبی شدید، صافی پمپ را بررسی و شستشو کنید.
*برای شستشو قطعات می توانید از آب 80 درجه و مواد پاک کننده معمولی استفاده نمایید.
*در هنگام جمع کردن شیلنگ را خم یا نشکنید.
*برای افزایش عمر سمپاش اصول کار با آن را یاد بگیرید و درست عمل کنید.
*برای اطمینان از سالم بودن دستگاه از سرویس و تعمیر دوره ای استفاده کنید.
*نسبت به نشتی در سمپاش حساسیت نشان دهید.
تفاوت سمپاش زنبه ای و فرغونی
تفاوت سمپاش زنبه ای با سمپاش فرغونی در این است که در سمپاش زنبه ای مخزن و چرخ وجود ندارد. بنابراین سمپاش زنبه ای کوچک تر و سبک تر بوده و همچنین برای حمل و جابجایی آن به فضای کمتری احتیاج است. در سمپاش زنبه ای با توجه به عدم محدودیت در استفاده از مخزن، با وصل کردن آن به مخزن بزرگ تر، کار سم پاشی در حجم بالاتر و سرعت بیشتری انجام می شود.
مخزن سمپاش های فرغونی معمولا 100 و نهایتا 200 لیتری است و برای سمپاشی با حجم کم تر و در جاهایی که امکان تردد سمپاش با چرخ وجود دارد، مناسب است. در سمپاش زنبه ای نیز مانند سمپاش فرغونی می توان متناسب با نیاز، موتور های مختلف و پمپ های مختلف را بر روی شاسی کوبله کرد. قیمت یکی دیگر از تفاوت های عمده این دو سمپاش با هم است. البته نمی توان گفت کدام یک ارزان تر یا گران تر اند، زیرا هر دو سمپاش دارای مدل، نوع موتور، برند متفاوتی هستند که در تعیین قیمت آن ها نقش بسیار مهمی دارند.
کاربرد سمپاش زنبه ای
*سمپاشی و محلول پاشی در مزارع و باغات
*ضد عفونی کردن محوطه های بزرگ
*سمپاشی و ضد عفونی کردن محوطه مرغداری و دامداری
مزایای سم پاش زنبه ای
1-اندازه کوچک
2-وزن پایین
3-قدرت بالا
4-سرعت بالای سمپاشی
5-عدم محدودیت در استفاده از مخزن
6-سمپاشی در مساحت بالا
6-امکان جابجایی آسان
7-امکان کوبله کردن موتور و پمپ متناسب با نیاز
8-قیمت مناسب
خرید سمپاش زنبه ای هوندا از سبز کوشان
سبز کوشان عرضه کننده تجهیزات کشاورزی و صنعتی در تهران است،این مجموعه با هدف حذف واسطه ها اقدام به فروش مستقیم محصولات خود کرده است،علاوه بر آن سبز کوشان از کارشناسان متخصص برای پاسخگویی به مشتریان استفاده کرده است تا بتوانند با تجربه و تخصصی که دارند بهترین پیشنهاد و مشاوره را به مشتریان بدهند تا بهترین انتخاب و درست ترین روش نگهداری را آموزش دهند.جهت ارتباط با واحدان فروش تماس حاصل فرمائید.